+2 bodů
260 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Našel jsem recepty po babi a je tam u dušeného zelí napsáno NEVAŘIT V HLINÍKOVÉ NÁDOBĚ! To by nějak reagovala ta kyselost? Nebo nedovedu si to jinak vysvětlit.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+2 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)
Upraveno mowla
 
Nejlepší reakce

Jasně - jednak ti kyselost zelí ´vyžere´ hrnec (zvláště za vyšších teplot) - hliník není odolný kyselinám.
A druhou věcí je, že ti kyselina mléčná zreaguje s hliníkem - tím se ´naruší´ chuť zelí.



0 bodů

Aha, děkuji. Zase vím něco nového.

mowla Domácí (2.9k bodů)

;-)
Nejpozději při pokusu umýt po uvaření zelí hliníkový hrnec bys na to přišel.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 388 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 3.1k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 333 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
1 reakce 622 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.4k zobrazení
+3 bodů
4 odpovědí 305 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 222 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 179 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.1k zobrazení
...