0 bodů
489 zobrazení
v kategorii Zdraví, krása

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
Briketka Registrovaný (498 bodů)
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Briketko, zajímavý článek. Hlavně, je to nádobí lehoučké. Ale nemám ho ani kousek.

z článku od Briketky:

PŘEDNOSTI HLINÍKU

• vynikající tepelná vodivost ve výši 225 W/m°K
• energetická úspora
• bezpečnost z hygienického hlediska
• splnění zákonných požadavků u nádob, které jsou ve styku s potravinami
• lehkost díky nižší specifické hmotnosti
• dlouhá životnost díky tloušťce nádob (5mm)
• dobrý poměr kvalita/cena
Hliníkové nádobí používáme pro tepelnou úpravu potravin, ve které se přenáší teplota z nádoby přímo do potravin, a to jako pečení, dušení, roštění. Je vhodné pro všechny úpravy jídel, které si vyžadují delší dobu přípravy při konstantní teplotě.



0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Zdravé zrovna nejsou, ´riskantní´ jsou v kyselém prostředí.
Dokonce se má za to, že hliník v potravě - organismu, podporuje vznik Alzheimerovy choroby.

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

http://pribory.heureka.cz/ Za nerezové příbory jsou přijatelné ceny. Proč jíst něčím tak hnusným, jako jsou hliníkové příbory, když za téměř stejnou cenu se dají koupit nerezové. Když si vzpomenu na dotyk hliníkové lžíce na jazyku, naskočí mi husí kůže. Fuj!



Související témata

0 bodů
1 reakce 414 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 179 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 2.0k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 403 zobrazení
0 bodů
1 reakce 124 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 205 zobrazení
14.10.2015 v kategorii Zdraví, krása zelenka
+2 bodů
1 reakce 1.0k zobrazení
5.10.2015 v kategorii Zdraví, krása bohouš
+3 bodů
5 odpovědí 242 zobrazení
5.9.2015 v kategorii Zdraví, krása manková
0 bodů
1 reakce 150 zobrazení
9.12.2014 v kategorii Zdraví, krása Lacík Registrovaný (264 bodů)
0 bodů
5 odpovědí 460 zobrazení
...