Instantní, třeba nudle, se nevaří. Zalijí se a nechají pár minut ustát. Normální těstoviny se vaří, ale je potřeba si vybírat. Po době varu se chovají jinak bezvaječné, semolinové, z tvrdé pšenice, z měkké pšenice, vaječné bez bližšího upřesnění. Všechny jsou dělány pro lidi, kteří je mají rádi takto, jak jejich specializace má vypadat. Musíte vědět, které vám chutnají a kupovat pouze ty. Já se vyhýbám bezvaječným semolinovým. Netuším, co to semolinové je. Ale nechutnají mi. (think) Teď se na trhu objevily nějaké nové těstoviny, třeba tenounké krátké polévkové nudličky, které se nevaří. Jen se přelijí vařící osolenou vodou s olejem a nechají 2 minuty ustát. Jsou úžasné. I u jiných těstovin výrobce změnil úpravu. Je třeba číst návod.