0 bodů
169 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Proč píčou na těstovinách vařte 8 minut když i po 15ti minutách jsou tvrdé?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Pěknej překlep...
:D
Ale ty těstoviny budou nějaké divné - já vařím al dente cca 10 minut (klasika, Panzani) - dával jsi je do vroucí vody?
A hele - máš zaplej vařič?
:o



+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Instantní, třeba nudle, se nevaří. Zalijí se a nechají pár minut ustát. Normální těstoviny se vaří, ale je potřeba si vybírat. Po době varu se chovají jinak bezvaječné, semolinové, z tvrdé pšenice, z měkké pšenice, vaječné bez bližšího upřesnění. Všechny jsou dělány pro lidi, kteří je mají rádi takto, jak jejich specializace má vypadat. Musíte vědět, které vám chutnají a kupovat pouze ty. Já se vyhýbám bezvaječným semolinovým. Netuším, co to semolinové je. Ale nechutnají mi. (think) Teď se na trhu objevily nějaké nové těstoviny, třeba tenounké krátké polévkové nudličky, které se nevaří. Jen se přelijí vařící osolenou vodou s olejem a nechají 2 minuty ustát. Jsou úžasné. I u jiných těstovin výrobce změnil úpravu. Je třeba číst návod.

semolina je normálka krupice z tvrdé pšenice, tím to nebude
bezvaječné těstoviny jsou hnusné prostě kvůli tomu, že jsou bezvaječné

0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

že by bola voda tvrdá?

(smoking)

alebo hodinky rýchle?

alebo - nie sú to vaječné cestoviny? - mám rád vajíčka na mäkko, ale čím dlhšie ich varím, tým sú tvrdšie, takže možno je to tým.

image


Související témata

0 bodů
4 odpovědí 654 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 348 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 215 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 414 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 345 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 495 zobrazení
19.10.2015 v kategorii Ostatní simona řezáčová
+3 bodů
1 reakce 1.0k zobrazení
0 bodů
1 reakce 1.2k zobrazení
+1 bodů
3 odpovědí 1.5k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 285 zobrazení
...