Inko, je to vepřové ve vlastní šťávě. : Vepřové maso nakrájíme na velké kostky. Dáme je do mísy, přidáme sůl, pepř a trochu studeného vývaru nebo vody. Maso pak pořádně prohněteme, dokud se k sobě nezačne lepit.
Čisté a sterilizované sklenice (0,375 l s víčky Omnia) naplníme trochou vývaru a poté masem asi 2 až 3 cm pod okraj. Ujistíme se, že ve sklenici nejsou žádné bubliny, a maso nakonec zalijeme asi 1 cm vysokou hladinkou vývaru, tak aby bylo ponořené, aby bylo pod víčkem cca 1,5 cm místa. Všechny sklenice zavíčkujeme.
Vepřové maso sterilizujeme třikrát s odstupem 24 hodin, po každé tepelné úpravě vždy sklenice zchladíme ve studené vodě, jinak by se maso úplně rozvařilo. Poprvé sklenice zavaříme při teplotě 85 °C na 25 minut. Podruhé při teplotě 100 °C na 35 minut. Naposledy pak při 85 °C na 25 minut.