+2 bodů
638 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Chci aby nebyla rejže rozvařená. Moc často nevařím, ale zítra přijde přítelkyně a chci se vytáhnout. Rizoto umím dobré ale nevím jakou rejži. Aby byla kvalitnější a nerozvařila se.

Koukal jsem mají u nás:
Jasmínovou, basmati..... Jakou mám použít?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+3 bodů
zzzzz Registrovaný (420 bodů)

Parboiled, je chutná, a nerozvaří se, nelepí se. používám jen tuto, Dá se běžně koupit i ve varných sáčcích.



+2 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Používám dlouhozrnou, nějakou kvalitnější ´značku´.
Ale nejdůležitější je příprava - ověř si předem, kolik vody na kolik rýže je potřeba dodat - aby nebyla tvrdá (vysušená) a nebo naopak ´rozblemcaná´.

+1 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Já dělám rizoto z rýže ve varných sáčcích. Na pánvi, nebo v kastrolu si připravím základ pro rizoto. Rýži uvařím dle návodu, ale o 1 - 2 minuty méně. Při vytahování jí nechám na vidličce okapat, ihned sáček rozstřihnu a ihned vmíchám do základu. Já jasmínovou rýži a basmati nemám ráda.

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Jakoukoliv. Odměřit hrnečkem, proprat, nasypat do pekáčku, k ní na kostičky zeleninu, uvařené, na kostičky nakrájené maso. Dvojnásobek vody, co bylo rýže, kostku masoxu, posolit tak, aby ta voda mírně přesolená. Nahoře na sporáku přivést k varu, pak na 10 minut to trouby, po deseti minutách troubu vypnout a ještě 10 minut v rozehřáté troubě ponechat. Odzkoušeno, ověřeno.



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 410 zobrazení
24.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Dušička
+2 bodů
3 odpovědí 449 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 214 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 331 zobrazení
+1 bodů
4 odpovědí 298 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 1.3k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 2.0k zobrazení
+2 bodů
4 odpovědí 394 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 1.2k zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 383 zobrazení
...