+1 bodů
425 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Chtěl bych zase dělat doma svou tatarku z koupených vajec jako dřív. Hrozí ještě ze syrových vajíček salmonelóza? Už jsem to nějak dlouho neslyšel že by někde byla. Peťan

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Salmonela hrozí stále...
;-)
Zejména z vajec ´postarších´ a nebo špatně skladovaných (nejčastější chybou je omytí vajec).
Z vajec ze super-hyper bych si tatarku nedělal, z domácích, u nichž znám péči chovatele, klidně.



0 bodů
Salmonelou jsou obvykle promořeny soukromé chovy. Tedy lépe používat oštemplované vejce co nejčerstvější. Štempl je jakousi zárukou jisté občasné kontroly. Salmonela je povětšinou zvenku na vejci a poškozenou skořápkou se může dostat do bílku. Vezmete li čerstvé oštemplované vejce, Pečlivě oddělíte žloutek od bílku, pak se vám nic nestane. A majonézu neskladovat.


Související témata

0 bodů
2 odpovědí 311 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.1k zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 558 zobrazení
+2 bodů
6 odpovědí 3.7k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 801 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 605 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 500 zobrazení
30.12.2014 v kategorii Právo a zákony Lacík Registrovaný (264 bodů)
+1 bodů
7 odpovědí 799 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 870 zobrazení
...