Jsou nebo ne?
Jsou. Obsahují solanin, který je jedovatý. Ale obsahují jej tak málo, že při běžné konzumaci se toxicita neprojeví - zelená rajčátka naložená s feferonkou ve sladkokyselém nálevu jsou mou oblíbenou pochoutkou... :o
Mowlíku, jsem moc ráda za tu odpověď. Já nakládala a zavařila i zelená rajčata a doma to nikdo nechtěl konzumovat, tak jsem si pochutnávala sama a vidíš jsem ještě tady.
To byla od domácích obyčejná ´zbabělost´ - na něco člověk umřít musí - tak proč ne na "dobrotu"? :D
já to říkám furt,že tělo má jít do hrobu zhuntovaný...
Ba - jinak by ho bylo škoda.
Se zelenými rajčaty, díky solaninu jsem opatrná http://cs.wikipedia.org/wiki/Solanin Zeleným bramborám se vyhýbáme všichni, ale rajčata nevadí? Byla jsem revmatoložkou upozorněna na to, že solanin škodlivý je. Ať konzumaci rajčat a papriky nepřeháním. Brambory mám vařit s kmínem, který solanin neutralizuje a bez pokličky. ;-) Možná, že doktorka kecá, ale co když?!
No, teda, a když nechám zelená rajčata dojít za oknem, tak už je to dobrý? Nesmějte se mi nikdo, fakt nevím.....(shake)
CZPoradna.cz