0 bodů
880 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Nevíte čím to potírají? Má to vždy skvělou kůrku a chuť. Nebo to je tím grilem?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Úplně nejchutnější kuře pečené doma je podle mých zkušeností v plastové fólii - rukávu, nebo sáčku. Kuře se podle návodu zabalí a vkládá se na plechu až do rozpálené trouby. Doba pečení a teplota jsou uvedeny na obalu, stačí sledovat na hodinkách. Krátce před ukončením pečení se prostřihne nahoře otvor, aby kuře dostalo tu správnou barvu. Dá se tímto způsobem péct i leccos jiného, taky si to zas zopakuji:)kuře v sáčku

mowla Domácí (2.9k bodů)

A hele...
Co je to za folii, že to neudělá ´úhlednou plastovou kůži´??
:^)

mowla Domácí (2.9k bodů)

To budu muset vyzkoušet...
Akorát budu (pak) muset sehnat větší pytlíky - pokud se to osvědčí, potřeboval bych něco takového na krůtu - na tu nemám pekáč a tak ji musím dělat napůl.
Díky za info - tohle neznám..
:o

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
mowla Domácí (2.9k bodů)

Paráda - ještě jednou děkuju.
:*
Až ji vyzkouším, dám vědět výsledek.



0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Pokud máš gril (rožeň), uděláš si kuře rozhodně lepší, než je to kupované...
Pokud rožeň nemáš, musíš kuře v troubě ´rozvrhnout´ tak, aby se ti kůžička vytvořila (ve výpeku se křupavá neutvoří).
A chuť? - rozpusť máslo a přidej med, koření podle chuti (chillie, česnek, sůl, kmín, rozmarýn, tymián...) a v závěrečné fázi grilování tím povrch kuřete potírej (peroutkou).

Mowlo velký díky, zítra udělám

mowla Domácí (2.9k bodů)

Dej vědět, jak chutnalo...
:o



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 3.4k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.7k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 260 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 684 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 289 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 206 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 444 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 219 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 547 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 387 zobrazení
...