0 bodů
311 zobrazení
v kategorii Elektrospotřebiče

Už hodně krát jsem slyšel že někdo používá elektrické zařízení v noci že je prý levnější proud. To mají jako všichni levnější? Třeba i já? Nebo jen někdo? Jak zjistím jestli mám taky noční proud?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Záleží na tarifu, podle kterého je dálkově spínán (HDD) nízký tarif. Sice se tomu říká noční proud, ale ve skutečnosti je spínání rozděleno. Např. u tarifu Komfort AKU je nízký tarif ve dne 4 hodiny a v noci taky, u tarifu Komfort 20 je spínání HDD rozděleno v průběhu celých 24 hodin, ale ty časy se mění. Tyto tarify mají vyšší měsíční plat podle velikosti jističů, vyplatí se jen při velké spotřebě elektřiny. Stačí si zadat do vyhledávače svého poskytovatele elektřiny a tam to dohledat. Pokud není boiler, akumulačky, nebo kotel ET, tak to nemá smysl. :)



0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Po dohodě s dodavatelem se to dozvíš, nebo ti ho i bude dodávat. Noční proud nemá každý, i pro něj platí jisté podmínky.

0 bodů

Pokud máš dva tarify, máš to levnější i ty a pokud jej nemáš a jak píše Bred, splníš-li podmínky, budeš mít i noční proud.

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Pokud bydlíte v paneláku, tak žádný noční proud nemáte. Na to musí být uzpůsobeny i "hodiny", kde se počítá noční proud za jiné peníze, než denní odběr. To jen tak laicky.



Související témata

0 bodů
1 reakce 251 zobrazení
0 bodů
1 reakce 163 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 331 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 220 zobrazení
20.7.2014 v kategorii Ostatní Troll
0 bodů
4 odpovědí 350 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 683 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 349 zobrazení
...