0 bodů
546 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Kdy je maximálně proložené aniž by se zkazilo? V lednici budu marinovat.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů

V dobré marinádě tak dva, tři dny. Déle jsem to nezkoušel- nebyl důvod.



0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Záleží jaké - s kostí vydrží méně (max 2-3 dny), bez kosti tak do týdne.
"Maximálně proleželé" - no, až ho dáš grilovat...
:D

0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)
Upraveno arygnoc

všetkého veľa škodí, a to platí i pre marinovanie.

nakoľko marinovanie nie je nakladanie mäsa (a to je rozdiel), ale jeho ochutenie, platí základné pravidlo - v tom momente, keď mäso začne púšťať šťavu, je pripravené.

u suchého marinovania (iba korenie, zmes korení - zasa platí, že viac neznamená lepšie) to trvá najviac tri hodiny (u mäsa v celku, napr. krkovica), ak marinujete napr. nakyslo, tak iba 30 minút, inak prídete o chuť mäsa (šťavu) a bude vám chutnať iba marináda.

pevné čiastky byliniek a korenín pred spracovaním z mäsa odstráňte.

ale - všetko je to o zvyku.
no za vyskúšanie nič nedáte.

(smoking)

image
0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Podle potřeby , teploty a velikosti kusu masa. Většinou v rozmezí 1 - 4 dny.



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 1.6k zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 14.7k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 652 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 3.3k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 298 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.4k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 911 zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 490 zobrazení
24.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Evžena
+2 bodů
3 odpovědí 383 zobrazení
...