0 bodů
653 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Nechci je nechávat v tom pytlíku.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Používám (nejen na těstoviny) takovéto dózy - http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/70213545/ , jsou různých velikostí, takže se vejdou i špagety.



+1 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

v tom pytlíku sa im nič nestane.
už v ňom ležali pol roka po skladoch, obchode, ...

(smoking)

image
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Souhlas, jen doplním, že otevřený sáček zajistím gumičkou :)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Po jistých zkušenostech s ´broučky´, kteří mi ´přišli´ s moukou a kteří se dokázali prokousat i do igelitových pytlíků s jinými potravinami, zásadně všechno takové zavírám do dóz, kam se nedostanou...
:o
Jednak nemusím příště vyhodit vše - ale hlavně - nedostanou se ani z dózy (kam to něco přesypu), takže je daleko méně práce s ´úklidem´...

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Nedalo mi to a udělala jsem inventuru ve špajzu. Vyhodila jsem jednu směs na chleba a jednu celozrnnou mouku, ale těstoviny byly naprosto v pořádku, dokonce tam mám makarony aspoň 20 let. Já je nerada, ale co kdyby byla bída, že? :)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Já nerad všechny těstoviny - s výjimkou halušek, noků a v šírším významu knedlíků...
Ale taky nějaké mám - právě "co kdyby"...
:o

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Halušky - to myslíš bramborové halušky, nebo ´fleky´? Já si občas docela s chutí dám špagety a pak ty smažené placičky se sýrem, co jsem už tu někde o nich psala. Ani bys nepoznal, že tam jsou těstoviny jako základ :D

mowla Domácí (2.9k bodů)

Halušky - z bramborového těsta, ta ´pravé´...
:o
Sůwičko - kámoška mne taky zkoušela navnadit na těstoviny - ve všech možných úpravách a se všemi možnými doplňky, marně - to mám zafixovaný z vojny - jakmile uvidím, ucítím, uslyším - těstoviny, naježí se mi i ta srst, která mi už dávno vypadala...
:D
Takový kolínka s KáDéčkovým gulášem, to už - doufám, nepotkám...

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

No jo, z vojny, nebo ze školní kuchyně a je to pak na věky...
Možná tě zklamu, ale halušky já dělám z polotovaru. Na Slovensku mi moc chutnaly, ale podle předpisu v kuchařkách to pořád nebylo ono. Pak jsem na Slovensko jela zas a podařilo se mi vetřít v restauraci do kuchyně a odhalit podstatu věci. Oni totiž těsto na halušky nestrouhali, ale mixovali a proto bylo takové jemné. Zatím jsem měla štěstí na docela dobré pytlíkové, ale zas tak často si je nedělám. Těsto protírám přes obrácené struhadlo jako když se dělá játrová rýže, přes to orig síto jsou pro mne moc velké :)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Já je dělám z brambor - a do hrnce házím lžičkou, tak nějak - podle chuti...
:o

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Já mám těstoviny v původních pytlících, nahoře zapnuté kancelářským skřipcem nebo kancelářskou sponkou.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

A sypké potraviny v láhvích od mlíka. Dají se položit, postavit, je do nich vidět, neusypáváí se z nich, hmyz se nedostane. Jen je potřeba koupit nálevku se širokou výpustí. Takovou jakou se sype ovoce do sklenic při zavařování. Nebo uřízlá pet láhev. Přinesu nákup, sypké dám v původním obalu a igelitovém sáčku na noc na mražák a pak přesypu do láhve. Nebo láhev s moukou dám na noc na mražák. A je klid! Čisto a žádní hmyzáci.

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)
Upraveno mama

Chápu, že máte obavu, že se načatý sáček převrhne a těstoviny se vysypou. Používám Dozy z ikea, jsou plastové a lehké do ruky. Mám je naskládané jednu vedle druhé v kuchyňské lince v šuplíku. Mám v nich cukr, mouky, strouhanku, sůl.



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 347 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 168 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 545 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 1.2k zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 502 zobrazení
+1 bodů
3 odpovědí 133 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 205 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.8k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 3.4k zobrazení
...