0 bodů
200 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Koupila jsem pláty lososa ale po uvaření (osmažení na másle) byl strašně tvrdý. To je tak vždy?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Tvrdý?
Maso lososa dostatečně tepelně upravené (je jedno, jestli smažením nebo vařením či dušením) by mělo být pevné (na ´stisk´), ale ´rozsýpací´ (snadno lze oddělit ´vrstvy´).



0 bodů
ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

není ....ale obecně maso z lososa je pevné proto je tak oblíbené...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Losos se smaží 2-3 minuty z každé strany. Čím déle smažíte, tím je tvrdší, vysušenější.

0 bodů
opicak Registrovaný (769 bodů)

Příště lososa nesmažte. Smažení čehokoli není zrovna ten nejzdravější způsob přípravy pokrmu.
Já dělám lososa tak, že ho položím do skleněného pekáče do cca 1 cm vody a to kůží dolů. (nakrájený na asi 4 - 5 cm plátky) . Na něj nastrouhám zázvor ve velké vrstvě přibližně 0.5 cm. Nesolím, nekořením a dám do vyhřáté trouby na 180 st. C. na cca 35-40 minut s pokličkou, aby se voda nevyvařila moc rychle. Ona ubyde a v podstatě ideální by bylo, aby se téměř všechna odpařila. Poté podávám s orientální exotickou omáčkou Heinz a bramborem nebo tříbarevnou rýží.
Lepší úpravu lososa jsem ještě nejedl. Maso je měkké a téměř se rozsypává.



Související témata

+3 bodů
2 odpovědí 1.3k zobrazení
30.9.2015 v kategorii Auto moto Košťál Martin
+1 bodů
1 reakce 456 zobrazení
24.8.2015 v kategorii Ostatní derek
0 bodů
1 reakce 622 zobrazení
0 bodů
1 reakce 289 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 884 zobrazení
3.10.2015 v kategorii Vaření, jídlo Mates
+3 bodů
3 odpovědí 234 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 401 zobrazení
11.9.2015 v kategorii Vaření, jídlo Máša
+3 bodů
1 reakce 772 zobrazení
8.9.2015 v kategorii Vaření, jídlo Honza O.
+1 bodů
1 reakce 316 zobrazení
+1 bodů
3 odpovědí 124 zobrazení
...