Mají v oleji plavat?
Nejraději mám topinky na ´sucho´. Ale pokud už je smažím na sádle, rozhodně ´plavou´ a smažím je při dost vysoké teplotě, aby - když je vyndám, sádlo steklo (okapalo).
Takto jsem udělala topínky asi po deseti letech. A to jen proto, protože jsem druhý den plánovala řízky. Jinak je mi líto oleje a taky je mi po takových mastných topínkách těžko. Užila jsem si je s česnekem a dvěmi vejci do skla. A mám zas na deset let klid. (Doufám, že se jich dožiju) (happy) Jinak je dělám v topínkovači a šmrcnu máslem. Nebo tatarákem.
Ještě jdou udělat opečené chleby, že se půlkrajíce namočí v rozkvedlaném vajíčku a pak osmaží. Na ozdobu můžete kolečko salámu, kolečko rajčete a okurky, třeba i česnek nebo cibule, k tomu hrnek čaje a je večeře hotová.....
Nejlepší jsou topinky na sucho.
CZPoradna.cz