0 bodů
734 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

A B C?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Na bramborový salát jsou nejlepší staré brambory, takže na Vánoce to budete mít tak akorát. Ale můžete si udělat letní bramborový salát z vykopaných brambor, jen cibulku, pórek, mrkvičku, něco zeleného a trochu oleje, promíchat osolit, trochu koření, stačí pepř a máte lahodný salátek..... (nod)



0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Nejlíp uvařené ve slupce.
A - samozřejmě ´salátové´ (tedy varný typ A nebo B, C jsou určeny na kaše a příliš by se rozsýpaly).
Pokud bys navíc chtěla, aby byly hodně tvrdé (jakoby nedovařené), přidej do vody ocet.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Ten grif s octem do vody při vaření brambor, to jsem neznala. Je to logické, vyzkouším. Děkuji.

mowla Domácí (2.9k bodů)

Já to někdy dělám, když dělám narychlo bramboračku a brambory tak kráním na malé kostičky - rychle se uvaří, ale současně se rozvaří hrany a vznikne tak ´skorokaše´.
Přidání octa tomu zabrání a brambory v polívce nejsou rozblemcané...
Jen je musíš po uvaření dobře propláchnout, aby ocet nebyl v polívce cítit.
V salátu to nevadí - ten se stejně kyselí.
:o

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Přehledně :)
brambory

0 bodů

Na salát a na všechno vaření mám brambory Laura, varný typ B. Naprosto vyhovují. Chce to sehnat brambory od pěstitele, ne ten hnus z obchodu. Tam se často nepozná, jestli je to brambor nebo ne a na varném typu pak nesejde.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 256 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 840 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 189 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 205 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 585 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 1.5k zobrazení
0 bodů
1 reakce 511 zobrazení
+1 bodů
2 odpovědí 109 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 234 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 645 zobrazení
...