0 bodů
408 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Půjdeme na dlouhej výlet a nechci aby měli děti hned hlad.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+3 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Na výletě děti budou mít hlad hned když vystoupíte z dopravního prostředku. Pro děti je nejkrásněší zážitek jídlo, které si vezete sebou. Zkušenost kantorky, která každý rok jezdila s dětmi, i vlastními, na výlety. Už ve vlaku se děti snažily o svačinku. Sotva se vystoupilo, už omdlévaly hlady. (wasntme) Navíc si myslím, že během jednoho dne, trocha hladu dětem jen prospěje. Ale řízek ve chlebu má neodolatelné kouzlo. Nejen pro děti. (giggle)



+3 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)
Upraveno mama

Může to být chleba se sekanou, chleba s vejcem na tvrdo, houska s máslem a se salámem, nebo s paštikou a ovoce, kterým se dítě nepoprská, třeba jablíčko, banán a tak.....

+3 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já jsem dětem zapékala uzeninu přímo do domácích rohlíků, bylo to zas něco trošku jiného, než namazaná houska. Děti si to pak stejně všelijak vyměňovaly:)
Klasika byl řízek ( řízky ) a vajíčka natvrdo :)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Jo - na vejce jsem zapomněl...
Jednou jsem si na výlet vzal omylem syrová - to bylo radosti...
:D

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Syn jezdíval se skautama na nedělní výlety a bral si s sebou syrová vejce, ale vyklepla jsem mu je do skleničky od výživy, taky si bral syrové maso a pánvičku a koření a bůhví co všechno. Vařili " na barbuchu", znáš to?(nod)

mowla Domácí (2.9k bodů)

"Na barbuchu" neznám - ale pokud je to vaření - co se kde vyšťourá, to uvaříme - tak takhle vaříme občas pořád...
Třeba na vodě - hladoví najdem pytlíkové polévky (samozřejmě - každý má jinou, takže smícháme třeba Jarní s Čočkovou a Bramboračkou), nasypem do kotlíku, zahustíme kořením (pepř, česnek, majoránka, kmín...), zakvedláme pár vajec - a pochoutka ´první pomoci´ je hotová.
Pak se postaráme o lodě, spaní a tak a další vaření se odbývá už v klidu a pohodě...

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Na barbuchu bylo nóbl vaření v přírodě a spočívalo v tom, že se dva tři hoši ( od Bobří řeky ) domluvili co kdo vezme s sebou, ale nebyly to žádné pytlíkovky.
Takovou polívku zbytkovku jsem vařila na vandru pro celou bandu a fakt jsme tam dali všechny zbytky, včetně housek, knedlíků, paštiky, špekáčků a prostě všeho co jsme našli i nějakou zcizenou zeleninu. Doma by se mi tak dobrá nikdy nepovedla :)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Pytlíkovky (a nebo polívky předem doma uvařené) používáme právě jen na tu ´první záchranu´.
Jinak vaříme ´slušně´ - steaky a tak... Nebo - opět - doma předvařená jídla - guláše, masové směsi...
:D

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

To jo, ale jim bylo tak 12 - 13 let :)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Jo jo - my jsme tak na ´puťácích´ taky vařili - i jsme sbírali ´bylinky a kořínky´.
:D
Právě odtamtud mi to zůstalo.
Mimochodem - tohleto, po okrájení listů a květu je zasyrova vynikající ´kedlubna´ a v polívce se taky neztratí.
zadejte popis obrázku zde

+2 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Maso. Nejlíp sušší červené (pořád píšu o mase, ne víně) - tedy jim před výletem dej např. hovězí šunku, roastbeef, biftek.
Ale ´hlad´ na výletě je spíše psychologický fenomén - je potřeba všechno nové vyzkoušet, vyzkoumat, ochutnat - i blbej párek v rohlíku v jiném městě má příchuť exotiky...
:D



Související témata

0 bodů
4 odpovědí 159 zobrazení
2.12.2014 v kategorii Vaření, jídlo Lacík Registrovaný (264 bodů)
0 bodů
6 odpovědí 1.3k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 225 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 182 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 225 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 268 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 3.1k zobrazení
...