0 bodů
1.7k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

máte na mysli asi sypké koření? Já si na zimu dělám trochu jiné, že nastrouhám mrkev, celer, petržel i kousky natě z celeru a petržele a na oleji trochu "osmahnu", nevím, jaký jiný výraz použít, pak osolím, zamíchám a dám do skleniček od dětské výživy a zavařím, a je na celou zimu do polévek a pod maso..... (nod)

... orestuji, kolegyně, orestuji ! (wait)

mama Pokročilý (1.2k bodů)

barbakane, ještě, že tě mám, seš prostě odborník přes vaření, to je vidět.....(f) (handshake) (sun)

(blush)



0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Podravka je sušená kořenová zeleina a sůl - udělat ji není ani doma žádný problém, ale raději používám zeleninu čerstvou (je to jen o něco malinko pracnější) - chutí je to nesrovnatelné.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Zvláštní chuť Podravky způsobuje glutaman sodný a inosinan sodný, to si doma asi nikdo nedá, ale nemusí se zas používat po kilech. Já tu chuť mám moc ráda (nod)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Chuť umami..
:o
Já si vařím hovězí vývar z masa s kostí - pokud je silný, obsahuje taky dost glutamanu - a mám pocit, že nedlabu chemii...
A nebo vývar z hub...
:o
Ale jo - taky mám tu chuť rád.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Úplně bez chemie stejně nežijeme, je úplně ve všem včetně pitné vody. Když se to nepřehání... :)

mowla Domácí (2.9k bodů)

No jo - já vím, je to prostě takový můj pocit - spíš dobrý pocit z toho, že si hovězí vývar táhnu třeba 8 hodin.
:D
Dělám si třeba i dušenou cibulku 8 - 10 hodin - ve větším množsví, denně by se mi nechtělo - tak 5-6 kilo cibule dusím pomaličku do hněda, až cukr z ní zkaramelizuje - to je pak dobrůtka do guláše (nebo někteých polívek, pod maso...).
:o

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Máš můj obdiv, s tím bych se nedělala ani za zlatý prase (doh)

mowla Domácí (2.9k bodů)

No jo - když ony třeba luštěninové polívky s takovou cibulí chutnají úplně jinak (dokonce jedna známá je ´dožraná´, že jsem jí neprozradil, jaké koření do cizrnové dávám), než bez ní - a já su strašně mlsnej...
:D



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 264 zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 684 zobrazení
0 bodů
1 reakce 471 zobrazení
0 bodů
1 reakce 649 zobrazení
29.12.2014 v kategorii Vaření, jídlo magorvkleci
0 bodů
2 odpovědí 221 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 550 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 177 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 359 zobrazení
28.11.2014 v kategorii Vaření, jídlo Lacík Registrovaný (264 bodů)
0 bodů
6 odpovědí 758 zobrazení
10.10.2014 v kategorii Vaření, jídlo boruvka Registrovaný (403 bodů)
...