Dáváte do zeleninového leča: na oleji cibuli a pak rajčata a papriky. Rozdusit, zredukovat a pak klobásku a vejce? Nebo dáváte ještě něco nezvyklého, ale dobrého?
Nejdříve dávám cibulku,pak papriku,pak salám,sůl,pepř,poté vejce a až po odstavení vmíchávám rajčata.(highfive)
Necháváte rajčata nerozvařená, nerozdušená? Kousky rajčat jen prohřátá?
U nás se do leča nedávají rajčata, ale domácí protlak z rajčat.
Dělám to - v podstatě, stejně, jen cibulku si obvykle podusím předem a dávám ji až do téměř hotových rajčat s paprikou.
Špiníte dvě nádoby? Hrnec na papriky s rajčaty a pánev na cibulku? A je tam cítit rozdíl? Když se větší cibule nechá zeskelnatět a pak na ni rozdusit papriky a rajčata? (clap) K cíli vede několik cest, že?
No - já cibulku dusím pomaličku hodně dlouho (6+ hodin, až cukry v ní zkaramelizují), takže si ji dělám do zásoby. ;-) Jasněže někdy, když spěchám a cibulku v zásobě nemám, to udělám i najednou - ale s tou ´sladkou´ je to prostě lepší...
Inko, já myslím, že přidáním ještě něčeho, by to už nebylo Lečo. Já jen dávám vejce, jako poslední, jinak mi to nechutná.....(f)
CZPoradna.cz