No mouka a drozdi jsou uplne dve rozdilne veci ....drozdi je kvasinka ...ale k tve otazce cti zde .>>>>>výroba droždi
výroba droždí
Jak se vyrábí droží, jak se postupuje?
droždí (pekařské droždí, pivní kvasinka, Saccharomyces cerevisiae) je druh kvasinky z oddělení vřeckovýtrusných hub, která se již od antiky používá při kvasných procesech v pekařství a pivovarnictví. Existují dvě základní životní formy buněk kvasinky, haploidní a diploidní. Haploidní buňky prochází prostým životním cyklem (mitóza, růst, smrt). Diploidní buňky (typická pro kvasinky) procházejí podobným životním cyklem, ale v zhoršených životních podmínkách (stres) začnou sporulovat - vytvářet haploidní spory.
Dvě spory posléze splynou (konjugují) v novou buňku.
Pokracuj zde .>>>> http://www.ptejteseknihovny.cz/uloziste/aba001/2011/vyroba-drozdi