Tak tady je ten můj, osvědčený : Suroviny:
500 g drůbežích jater
150 g másla + 75 g na povrch
trochu tymiánu a Provensálského koření
1 malou cibuli
2 stroužky česneku
3 lžíce zakysané smetany
cca 1/2 lžičky soli
pepř na dochucení
Na pánvi zesklovatět pokrájenou cibuli i česnek. Umytá, očištěná a osušená játra přidat na pánev společně s proveslánským kořením a trochou tymiánu (dle chuti) a opékat několik minut do doby, až jsou játra uprostřed mírně růžová. Toto je důležité na chuť a konzistenci. Poté mixérem vše rozmixovat na hladkou směs. Přidat zbytek másla ze 150 g, zakysanou smetanu a opět rozmixovat, dochutit a dát to do malých misek.
75 g přepuštěného másla nalít na povrch a nechat zchladit do lednice.