0 bodů
348 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

zadejte popis obrázku zde

Domácí paštika z drůbežích jater.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Stačil by čerstvý domácí chlebík? :)

To víš, že by stačil a na to cibulku, nejlépe lahůdkovou. (clap)

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Tak tu cibulku nemám, smůla...
Právě mne nadzvedla sousedka - opaluji na zahrádce dveře a ona si přišla půjčit opalovačku. Byla tak neodbytná, že jsem ji nakonec půjčila. Holt moje opalování musí počkat :(

... a že ji potřebovala zrovna teď. Asi ti chtěla umožnit odpočinek. (nod)

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Ona mne určitě viděla z okna, ale odpočinek si raději určím sama. Už teď jsem ve skluzu, v pondělí potřebuji dveře zavěsit. :(

... babičko, prosím tě, nech ten svetr(dveře), do vánoc času dost, nač ten shon... (giggle)

mowla Domácí (2.9k bodů)

Sůwičko - co je "opalovačka"?

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Horkovzdušná opalovací pistole. Už jsem ji dostala zpět, mám opáleno, vybroušeno a první nátěr zředěnou barvou pod tmel. Padám na hu-ústa a jdu si uplácat špekové knedlíky(sweat)

mowla Domácí (2.9k bodů)

(rofl)
To jsi mne vyděsila - já hledal souvislost "opalování na zahrádce" s "opalovačkou"...
Nějak jsem ve čtení přeskočil skutečnost, že na zahrádce opaluješ dveře, nikoli sebe...
:D :D

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Já sebe neopaluju nikdy, ale máš pravdu, bývaly plavky, kterým se říkalo opalovačky. Možná se v nich nechodilo do vody, co já vím...:D

mowla Domácí (2.9k bodů)

Vím, že se tak něčemu říkalo - ale nikdy jsem neřešil, čemu...
:o
Já se beztak, nejraději koupu (tedy - pokud už vůbec) v neoprenu a polosuché bundě... A v tom se opalovat nedá.
:D

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Dveře by se v tom ale možná opalovat daly :D

mowla Domácí (2.9k bodů)

To jo...
:D
Myslím, že kdybys měla tuto výstroj, sousedku by nějaká výpůjčka ani nenapadla...
:D
zadejte popis obrázku zde



0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Barbakane - ty si tedy užíváš...
Vzpomněl jsem si na tebe, když jsem včera dlabal tortillu s vynikající maso-zeleninovou směsí, ale už byla rozjedená, nechtělo se mi odbíhat pro foťák...
:D

0 bodů
mama Pokročilý (1.2k bodů)

Barbakane a receptík by nebyl? Že ty ale umíš dělat chutě.....:P

Byl by, ale něco za něco. Ty dej recept na housky a já na paštiku. Bereš ? (nod)

mama Pokročilý (1.2k bodů)

Tady je:
Do pekárny dám půl kila hl. mouky, káv. lžičku soli, trošinku cukru a na to nadrobenou půlku kostky droždí, zaliju menším hrnkem mléka s vodou, přidám jedno vejce, asi 10 dkg tuku (kousek sádla, másla a ztuž. tuku). Zapnu pekárnu na nepečící program. Jak pekárna zapíská je těsto hotové. Vyklopím na pomoučený vál a dělám houstičky, bulky nebo rohlíky. Dávám na plech na pečící papír a peču asi 20 minut na polovinu, mezi min. a max., nemám u sporáku číselník..... Tak ať se zadaří......(sun) (coffee) (f)


Upraveno

Tak tady je ten můj, osvědčený : Suroviny:
500 g drůbežích jater
150 g másla + 75 g na povrch
trochu tymiánu a Provensálského koření
1 malou cibuli
2 stroužky česneku
3 lžíce zakysané smetany
cca 1/2 lžičky soli
pepř na dochucení

Na pánvi zesklovatět pokrájenou cibuli i česnek. Umytá, očištěná a osušená játra přidat na pánev společně s proveslánským kořením a trochou tymiánu (dle chuti) a opékat několik minut do doby, až jsou játra uprostřed mírně růžová. Toto je důležité na chuť a konzistenci. Poté mixérem vše rozmixovat na hladkou směs. Přidat zbytek másla ze 150 g, zakysanou smetanu a opět rozmixovat, dochutit a dát to do malých misek.
75 g přepuštěného másla nalít na povrch a nechat zchladit do lednice.



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 506 zobrazení
0 bodů
0 odpovědí 494 zobrazení
0 bodů
1 reakce 281 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 212 zobrazení
0 bodů
1 reakce 433 zobrazení
0 bodů
1 reakce 184 zobrazení
0 bodů
1 reakce 490 zobrazení
...