Vařím bílé i červené, hlávkové zelí. Nerada kupuji kyselé zelí ve sklenici, protože nemám ráda sterilované, ale miluji kysané zelí. Mám raději zelí v sáčku. Kyselé zelí je pohodlnější, nemusí se krájet a pak uklízet půl kuchyně. :o To kyselé zelí dělám v několika variantách. Na pánvi špek a cibuli dozlatova, přidat vymačkané zelí, dolít trošku vody, kmín, přisolit, připepřit, povařit společně. Nebo zelí uvařím a udělám jíšku na špeku a cibulce. Nebo udělám špek a cibulku, lžíci mouky, zaliji a zahustím strouhaným pramborem. Sůl, pepř, kmín trošička cukru, povařit, dokud strouhaný brambor nezměkne. Celkem asi 4 dcl. Uvařené zelí sliji do kastrůlku, kdybych potřebovala na ředění. Zelí s touhle zásmažkou smíchám a dochutím. Té zásmažky nesmí být hodně.