U nás v lese roste strašně moc chorošů. Jsou i takové červené , no prostě nádherné. Připadá mi škoda je tam jen tak nechat. Nedá se to nějak využít? Hledala jsem na internetu jestli to někde třeba nevykupují, a nenašla nic. Akorát že je to snad jedlé. Ale na co to použít to nevím. Renča
Ne všechny druhy Choroše jsou jedlé. Z jedlých druhů se dá připravovat klasický řízek (předvaříme s bujónem), na smetaně, nakládat jako okurky, guláš, falešná dršťková polévka.
To záleží na konkrétním druhu. Ty jedlé využít v kuchyni, z některých se dělávaly klobouky a kabelky, z některých se připravovala hubka pro rozdělání ohně.
Pokud je to něco takového - http://www.kudlacek.estranky.cz/fotoalbum/kudluv-fotoatlas-hub/sirovec-zlutooranzovy---_laetiporus-sulphureus_/ ,tak z mladých (měkkých) jsou vynikající řízky (i neobalované). Jinak podle druhu.
CZPoradna.cz