+1 bodů
551 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Dneska měl jeden kluk ve škole vejce a to nemělo skořápku, jak se to udělá? Bylo normálně průhledné. To ho jako pár vteřin uvaří a pak opatrně oloupe? Bylo úplně takové gumové. Nebavíme se spolu tak jsem se ho neptal (že bych to chtěl mít taky). Dík pokud to někdo znáte

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Na pár hodin nalož vejce do octa, pak opatrně opláchni.



+1 bodů

pidan vejce

prej to jde urychlit, když vejce týden naložíš do zásaditého prostředí (sůl a dřevěný popel) a 10 minut zahříváš - nevaříš - při teplotě do 70°C

aha, rozpustit vápník ve skořápce syrovýho vejce jde taky
já myslel, že ho měl ke svačině a jedl uvařený

0 bodů

To s tím octem bude ono. Děkuji



Související témata

0 bodů
3 odpovědí 272 zobrazení
23.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Klára Framná
0 bodů
2 odpovědí 3.1k zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 569 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 206 zobrazení
+1 bodů
4 odpovědí 1.1k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 413 zobrazení
+2 bodů
5 odpovědí 811 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 526 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 2.6k zobrazení
...