0 bodů
367 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Jak je to když se těsto promíchá, pak se metly vyndají, nebo se to peče i s nima a pak se vyndají až z hotového chleba?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Možné je obé.
Pokud máš čas (a chuť), ohlídáš si míchání a před pečením ´háky´ vyndáš.
Pokud čas nemáš a nebo se ti nechce, vyndáš je posléze z bochníku.



0 bodů

Uvažuju o koupi pekárny a toto mě nebylo jasné. Tak to já si to ohlídám a vyndám.

0 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Ani to nemusíte složitě hlídat. Je to v každém návodu podrobně vysvětleno. Háky je lepší vytáhnout, nejsou tak v chlebu velké díry. Vytahují se po posledním promíchání a pak už se pekárna nemá otvírat až do konce procesu. Já hákky vytahuji tak, že si navlhčím ruku ve vlažné vodě a jeden hák po druhém vytáhnu z těsta. Pak těsto přihrnu ke středu nádoby a lehce zaoblím. Ruku si přitom máčím v misce s vlažnou vodou, protože jinak se těsto lepí na prsty.
Takže háky nevytahovat před úplným skončením míchacího procesu. Pozor na to. pokud byste koupila pekárnu Eta Harmony +, tak Vám přesně napíši, kdy se háky vytahují. Jak při menším, tak i při větším bochníku.

0 bodů

Děkuji za návod, určitě použiji. (highfive)

0 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Mám pekárnu jen s jedním hákem, takže tu jednu dírku klidně přežiju. Vyhovuje mi nalít vodu, nasypat prášek ze sáčku, nastavit program a pak už si jen počkat až bytem zavoní upečený chlebík a pekárna zapíská (happy)



Související témata

0 bodů
8 odpovědí 628 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 269 zobrazení
23.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Ládík
0 bodů
3 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 5.0k zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 392 zobrazení
+2 bodů
4 odpovědí 435 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 202 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 858 zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 663 zobrazení
...