Tak zrovnaobalované řízky se na másle usmažit nedají. Máslo není možné rozpálit do takové teplty, aby se v něm pokrm smažil. Proto existují oleje na smažení. Můžete také smažit na sádle, ale nejzdravější je ten olej. Já si dávám máslo pod zeleninu do polévky, nebo dušené zeleniny. Ale nikdy ne samotné. Přidám vždy i kousek domácího sádla, nebo oleje. Podle chuti. Máslo se do tepelného zpracování sice hodí, ale musí předem přepustit, aby se z něho vypařila voda, která způsobuje připalování. Přepoštěné máslo někdy dělám, ale ze dvou kostek je tak jedna a něco málo. Musí se pomalu rozpouštět na mírném plameni a "vařitů , dokavaď se úplně nevyčistí a voda se nevypaří. Sbírá se pěna a musí se to hlídat. jinak to můžete rovnou vyhodit. Ale takto upravené máslo pak snese i vyšší teploty a má lepší chuť třeba jen tak na chleba. Ale vyjde to dost draho. V cizině se toto máslo prodává jako přepuštěné máslo, které ja přímo určené k vaření, ale nikdy ne na smažení řízků. A je o dost dražší.