0 bodů
1.2k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Zítra je budu vařit k obědu, potřebuji vědět 2 věci:
1. kdy je mám namočit.
2. mám je vařit v té vodě co budou namočené?

Měla jsem je ve sklenici, takže návod nemám. Alexandra

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Stačí, když je namočíš zítra ráno.
Pak vodu slej a uvař je v čisté, jen s kořením, solí se až po uvaření.



+1 bodů

Upraveno

Fazole namáčím večer, před vařením rovněž sliji vodu a dám novou. Sice se snižuje obsah minerálů a vitamínů, ale fazole jsou stravitelnější. Při vaření přidávám bobkový list, celý pepř, nové koření a chilli papričku. Solím až po uvaření, jinak by fazole ztvrdly.

+1 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

Fazole určitě namočit večer do studené vody, pozor nesolit a dát jí třikrát tolik. Fazole nabydou. Co se týče toho, vařit, či nevařit v té samé vodě, je sporné. Někdo radí vodu slít, někdo vařit v té samé, neboť se přijde o ty minerály, které se do vody vylouhují. Já vařím v té samé vodě. Pozor, solit až ke konci varu, jinak budou dlouho tvrdé. Ale koření dát můžete, jen sůl ne.

0 bodů

Dobře děkuji, dám koření a osolím až před dokončením. :)



Související témata

0 bodů
6 odpovědí 6.9k zobrazení
+2 bodů
2 odpovědí 1.1k zobrazení
+2 bodů
1 reakce 167 zobrazení
0 bodů
1 reakce 709 zobrazení
0 bodů
1 reakce 250 zobrazení
0 bodů
1 reakce 242 zobrazení
30.6.2014 v kategorii Vaření, jídlo Zbyšek
0 bodů
1 reakce 272 zobrazení
0 bodů
1 reakce 400 zobrazení
18.6.2014 v kategorii Vaření, jídlo Klárka
0 bodů
5 odpovědí 333 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 590 zobrazení
...