0 bodů
521 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Když mám brambory které mají kazy (hnědé fleky a při krájení šedivé fleky uvnitř) a uvařím vcelku je tak se mi to dostane do těch brambor a pak je s ním ty škodliviny co? I když je pak oloupu a odkrájím tak už je to v tich bramborech ne?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+1 bodů
suzymon Registrovaný (158 bodů)

No já bych takové brambory nevařila vůbec. Píšete, že mají viditelné fleky už neoloupané a když je olopete, tak tam jsou šedivá místa. proč to nevyhodíte? Vždyť přece ty brambory nestojí majlant. Vůbec bych nepřemýšlela nad tím, jestli se škodliviny vsáknou při vaření do brambor. Nejsem prase, abych něco podobného snědla. A myslím, že snad by se to ani prasatům dávat nemělo. Slepicím se také nemá dávat plesnivé pečivo, nebo zkažené jídlo.



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Asi bych brambory raději oloupal a okrájel před vařením - ať se do uvařených nedostane pachuť hniloby (to jsou ty hnědé a černé fleky).
Hniloba (bakterie) už v bramborech ´nasáklá´ se varem zničí, není škodlivá - jde jen o (pa)chuť.



Související témata

0 bodů
4 odpovědí 588 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 601 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 539 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 531 zobrazení
0 bodů
1 reakce 902 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 2.8k zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 1.5k zobrazení
0 bodů
1 reakce 378 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 2.6k zobrazení
0 bodů
1 reakce 1.9k zobrazení
6.12.2014 v kategorii Vaření, jídlo Lacík Registrovaný (264 bodů)
...