0 bodů
194 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Před chvílí mi kamarád v rychlosti o tom těstíčku pověděl, ale já nemůžu na netu narazit na rozumný předpis. Znáte nějaký? Děkuji :)

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

1 reakce

+2 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)
Upraveno arygnoc

našiel som:

Tempura (天麩羅, 天ぷら) je populárny japonský pokrm portugalského pôvodu z morských plodov a zeleniny, ktoré sú obalené a vyprážané v jemnom cestíčku.
Ľahké cesto je zhotovené zo studenej vody (niekedy sa používa aj perlivá), pšeničnej múky, vajec, sódy alebo prášku do pečiva, zo soli, oleja a môže sa pridať aj korenie. Je tradične zhotovené v malých dávkach. Do cesta sa zvyčajne pridáva ľad alebo sa umiestni do väčšej misky s ľadom, aby zostalo chladné a pevné.
Tenké plátky alebo prúžky zeleniny a morských plodov sa obalia v cestíčku a vyprážajú sa na rozpálenom oleji (tradične sezamovom) do zlatista a do chrumkava.

viac TUTO (včítane obrázkov)

(smoking)

ps:
vyskúšané nemám, ale zaradil som to na víkendový program.
akurát neviem zohnať listy japonského javora (recept)

image
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Moc děkuji, já to klidně ještě přes víkend vydržím, ale moc mne to zaujalo :)





Související témata

0 bodů
2 odpovědí 386 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 301 zobrazení
+2 bodů
5 odpovědí 449 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 214 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 446 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 203 zobrazení
...