+1 bodů
946 zobrazení
v kategorii Diskuze inka Pokročilý (1.2k bodů)
Upraveno inka

Tak jsem dostala chuť na pajšl, že jsem si plíčka s kouskem srdíčka musela koupit. Uvařím je až v sobotu. Jak je vaříte vy? Melete, krájíte na maličké kousky nebo větší kousky? Dáváte kořenovou zeleninu? Kyselíte hořčicí nebo octem?
A až je uvařím a sním, tak zase na několik let budu mít klid. :-)

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+1 bodů
elis Registrovaný (157 bodů)

Ten můj recept se týká pouze vepřových srdíček,ze kterého falešný pajšl dělám.Nicméně máš plíce,tak uvidíš,co si z toho mého vezmeš.Srdíčka dám do tlakáče s kořenovou zeleninou,novým kořením,celým pepřem,troškou tymiánu(sušený).Uvařím do měkka,očistím je a nakrájím na nudličky.Udělám si jíšku,tu pak zředím tím vývarem ze srdíček,který je už kořeněný.Pak přidám,cukr,sůl,ocet,smetanu.Přidám nastrouhanou zeleninu z vývaru,někdy přidám nastrouhanou okurku,někdy ne.(highfive)

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Děkuji. Pajšl vařit umím, jen jsem byla zvědavá, jestli ho ještě někdo vaří a jestli třeba i jinak. (nod) Tak, jak děláš srdíčko, to jsem neznala. Vyzkouším, protože to vypadá velice dobře. Když tu zeleninu vezmu ponorákem, tak to taky půjde, že? Jinak ze srdíčka dělávám takový jako guláš, někdy do něho kápnu smetanu. A k tomu rýži, ne knedlík.



0 bodů
arygnoc Registrovaný (913 bodů)

nevarím.

pripadá mi, akoby to už niekto raz jedol.

(smoking)

image

I mě :D ale pejskům to moc chutná :D

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Přirovnání je to dobré! Asi jo, asi to tak vypadá. Jednou jsem slyšela a od té doby to tak vařím, že maso nemelu, nekrájím nadrobno, ale na větší kousky, asi jako do guláše.



Související témata

+3 bodů
1 reakce 304 zobrazení
0 bodů
1 reakce 382 zobrazení
27.6.2014 v kategorii Vaření, jídlo Alfons
+2 bodů
4 odpovědí 440 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 587 zobrazení
0 bodů
1 reakce 319 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 593 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 189 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 509 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 565 zobrazení
21.7.2014 v kategorii Vaření, jídlo Bohemica Registrovaný (256 bodů)
...