pro kvalitu zeleného čaje prý je důležité, jestli voda přešla varem... ...já bych to ale nepoznal: osobně myslím, že mnohem víc záleží na teplotě a době vyluhování
ale nenechávám vodu dojít do varu a čaj zalévám, jakmile se začne voda ozývat: těsně před varem dělá voda v konvici největší randál a zrovna než začne bublat, náhle ztichne
extra konvici bych kvůli tomu nekupoval
Dělám to obdobně, ale jinak. Vodu nechám přejít varem a pak zhruba na deset sekund pootevřu víko. Pod tím si představuji, že by měla mít voda těch předepsaných 90 stupňů. Zaliji a nechám 3 minuty louhovat. Naplním konvičku a piji malými srkovitými doušky. Občas přivoním. :)
. nechať prejsť vodu varom. . prevarenú vodu nechať stáť 2-3 minúty (má mať 80°C) . luhovať (4-5 gramov, podľa druhu 30 sekúnd až niekoľko minút (poraďte sa v predajni-čajovni, nekupujte ho v pytlíkoch niekde v tescu) . zásadne nesladiť, prídete o pôžitok jeho chuti.
ak je horký (chuťovo), voda bola horúca. (uvoľnnili sa triesloviny)
na zdravie.
(smoking)
Právě pro tohle dilema jsem se rozhodla, že elektrickou konvici nechci. Ta vypne, až voda zavře a já ji buď musím "naředit" nebo čekat až zchladne. Vzala jsem to jako zbytečnou investici. (blush)
CZPoradna.cz