Pivo a hospody:
Zhruba 20% zkonzumovaného množství alkoholu se do krve dostává ze žaludku. Rychlost přestupu alkoholu do krve je ovlivněna i momentální plností/prázdností žaludku. Pokud je žaludek prázdný, styčná plocha alkoholu se žaludkem je větší než když je žaludek plný. Dochází tedy k rychlejšímu vstřebávání do krve. Proto není dobré pít nalačno, na druhou stranu zase ušetříte. Zbylých 80% alkoholu se vstřebává v horní části tenkého střeva.
Pivo znižuje riziko ochorení srdca
Kdo alkoholem "dopuje" tělo pravidelně a bezhlavě, tomu se zanedlouho podlomí zdraví.
Pokud to s pivem nepřeháníme, resp. nemáme na něm vypěstovanou závislost a nedovolíme mu, aby nás opilo, pak jej lze považovat za lék.
Pivo se doporučuje pít před jídlem, pak chuť do něj zlepší a chroupat by se k němu mělo slané, ne sladké jídlo.
Nedoporučuje se kombinace piva s destiláty a pít pivo nalačno.
Když pijete pivo, nebo jiný alkoholický nápoj, nesedejte za volant.