to znamená, že je získaný z těch rozdrcených zbytků = pokrutin, které zůstaly po první (a druhém) lisování za studena
aby se z těch pokrutin ještě něco dostalo, musí se to vzít nějakým rozpouštědlem a pak refinovat horkou vodou nebo párou
pak se to smíchá s trochou poctivého panenského oleje, aby to jako olej trochu vypadalo a vonělo
ono teda pozor - to jsou u řepkového a slunečnicového oleje naprosto běžné normální postupy, ale u olivového oleje, který je takňák nóbl, se to víc hlídá
s těmi pokrutinovými oleji jsou problémy, v létě ve Španělsku byl dokonce zákaz prodeje kvůli obsahu nějakých polyaromátů, tak tenhle nápadně levný olivový olej může dobře pocházet z téhle akce - těžko ale říct, jak se na těchhle zákazech podílí obava o zdraví lidu a jak snaha lobby výrobců o udržení vysokých cen panenského oleje v situaci, kdy na mezinárodním trhu (ovšem nikoli ne u nás v maloobchodě) jeho cena kvůli novým indickým plantážím padla na polovinu