Jaký je to hrnec???
Litina, nerez, smalt, hliník...
Takže je to ´tajné´...
;-)
OK - litinu a nerez doporučuju vyčistit hydroxidem sodným (bacha, je to ´drsná´ žíravina, sežere nejen přiboudlinu, ale - pokud si nedáš pozor, i ruku). Je to rychlé, účinné - a nerezi či litině louh neublíží.
Smalt je poněkud ´háklivější´, takže jej nech odmočit (klidně i několik hodin) a poté vodu v něm ´uvař´, na závěr přidej kyselinu (nejlépe HCl, ale stačí i ocet) - jen pozor na agresivní páry, musíš větrat.
Hliníkovej hrnec vyhoď...
;-)
Jo - pokud je - čirou náhodou, hrnec skleněný, platí totéž, co pro smalt.
A rozhodně nepoužívej abraziva (leda by povrch hrnce byl už poškrábaný*) - ve ´škrábancích´ při dalším vaření připalování začíná...
*) pokud už hrnec poškrábaný je, nech jej otryskat (pískem), z dlouhých a úzkých škrábanců se stanou ´kulaté´ bodové, ty tolik nevadí
a nebo jej vyhoď a kup si novej