0 bodů
1.4k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Když chci doma udělat vlastní mleté vepřové maso. Co mám koupit za kus? Jaké vepřové?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Podle toho, na co je chceš...
Třeba na prejt bůček, na karbenátek plec.
;-)
Co chceš vařit (péct)?



0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Můžeř udělat z jakéhokoli masa. pokud však chceš, aby to drželo nějak pohromadě, je třeba aby tam bylo i dostatečné množství tučného.

0 bodů

Chci na karbanátky.

mowla Domácí (2.9k bodů)

Tak na karbanátek máš nejlepší vepřovou plec (klidně i ´odřezky´, stejně budeš maso mlít) nebo směs kýty a bůčku.
A pro lepší soudržnost můžeš přidat cca 10 % prátu (někde lze i koupit), vyrábí se z hovězího (telecího, skopového...) tak, že je jemně umeleš a poté nasolíš, zchladíš k 0°C a za postupného přidávání vody (také okolo 0°C, může být i ledová tříšť) umícháš do jemné kaše. Tu pak vmícháš do mletého vepřového.

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Mowla, tož to, co jste poradil, to je skoro vysoká škola řeznická (giggle) Tak do takkhle vypracovaného prátu, ale z hovězího masa, táta zapracoval na kostičky nakrájený bůček, nechal uležet snad den, dva, už nevím. A upekl. Na povrchu se udělala krusta a uvnitř to bylo úžasně šťavnaté. Táta tomu říkal "železnice". To bylo opravdu nebe v hubě. (blush)



Související témata

0 bodů
4 odpovědí 274 zobrazení
21.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Poutný
0 bodů
2 odpovědí 725 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 285 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 528 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 464 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 327 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 504 zobrazení
2.4.2014 v kategorii Vaření, jídlo Běhounek
0 bodů
2 odpovědí 283 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 467 zobrazení
5.7.2014 v kategorii Dům a byt Alfons
0 bodů
4 odpovědí 946 zobrazení
...