No fUUUUJ a co z toho ma jako bejt hrnickovy knedlik ? ble ..asi takhle
Vem si ... ...
500g.. polohrube mouky >>to je mouka na peceni >>
20g ..dehydrovaneho drozdi ..(pokud umis udelat kvasek tak normalni)
2-3.. lzicky soli .....to je na tobe kazdy soli jinak ...
2-4 ..housky .. neni podminkou pokud housku nedas ...budes mit kynuty a ne houskovy >>
3 dl ...vlazneho mleka ...
2 ...vejce
3 ...lzice oleje ...
Mouku ..drozdi sul a cukr ...smichej dohromady ..pridej na kosticky nakrajenou housku ...pak prilej mleko ..pridej vejce a olej ..olej to testo zjemni no a vareckou vypracuj testo ...testo by nemelo byt moc tuhe ...ale ani rilke to chce cvyk ...proste tak akorat pak das na teplejsi misto a prikryjes uterkou nechas 40min kynout ..
Po vykynuti testo vyklopis a udelas z nej 4 knedliky ...nechas pod uterkou dalsich 15-20 minut ...nakynout ...
vezmes vetsi hrnec a das od nej vodu a parak ...pokud parak nemas pomuze ti decka plena ...kterou rozprostres do hrnce a kolem ovazes provazkem ...az voda zacne varit tak ...vlozis knedlik a nechas 20min. projit parou ...po vytahnuti z hrnce ihned propichas paratkem spejli nebo necim podobnym... aby z nich vysla para a knedliku se nesrazily ...
Hned podavas na stul ...popripade nechaz vychladnout a podavas na druhy den zase je budto ohrejes v pare nebo je das na talir a trochu je pokropis vodou prikryjes sackem a pak je das na chvili do mikrovlnky ...
Pokud se knedliky nesni ...tak je dej do sacku a uskladni do mrazaku ...po rozmrazeni je staci jen ..ohrat a jsou jako cerstve uvarene ....