Já dávám přednost těm plastovým. Bohužel dnes už se těžko shání ta kvalita, která byla před deseti - patnácti lety. Byl to hodně silný a odolný plast. Dobře se to mylo. Nebyla levná, tenkrát kolem tří stovek, ale vydržela a byla stále pěkná. Pak jsem ho já husa vyhodila, protože jsem si koupila bambusové v Penny. Do půl roku se to rozlepilo na kousky a to jsem ho nikdy nedávala do myčky. Účet jsem si neschovala, protože mne ani ve snu nenapadlo, že by se prkénko rozbilo. Reklamaci nepřijali. Dřevěná nemám ráda, protože ta, co se dají běžně koupit, nejsou z tvrdého dřeva a musí se pod maso dávat folie při naklepávání, jinak se šťáva z masa vcucne do prkénka. Kdysi jsem viděla v jedné hotelové kuchyni, že kuchaři namáčeli paličku do vody když naklepávali maso a to měli opravdové řeznické špalky z tvrdého dřeva. (Z měkkého totiž po delším používání se drolí malé částečky dřeva a ty vklepáváme do masa, tak mi to vysvětlovali.) Snad nejhorší jsou ta prkénka z vroubkovaného materiálu, co jsou na něm všelijaké obrázky. Vypadá to jako sklo. Nože na tom skřípou a tupí se. Velice nepříjemný pocit při práci na tomto prkénku. Také jsem si ho totiž koupila, protože se mi líbil obrázek. Okamžitě putovalo do popelnice. Ale vím, že ho mají i některé mé kamarádky. Jenomže zrovna ty toho moc nenavaří a mají to jako barevný doplněk do kuchyně.