0 bodů
244 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Proč se dává někam kypřící prášek a proč někam droždí? Jaký je rozdíl?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+2 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Jsou i těsta, kde kypření způsobuje něco jiného, než kvasnice, kvásek, nebo pr. do peč. Někdy je to jedlá soda, někdy amonium a někdy třeba jen našlehané bílky. Je dobře trošku nahlédnout do kuchařky, tam je všechno vysvětleno :)



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Kypřící prášek se používá tam, kde není žádoucí příchuť kvasnic a do hodně solených těst (sůl nedovolí růst kvasinek).
Do některých těst je ale nejvhodnější kvásek (např. pro pečení chleba - tady je návod na výrobu - http://www.kvaskovychleb.cz/doku.php?id=navody:zalozeni_kvasku .



Související témata

0 bodů
4 odpovědí 421 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 765 zobrazení
0 bodů
1 reakce 319 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 593 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 358 zobrazení
+3 bodů
3 odpovědí 473 zobrazení
0 bodů
1 reakce 241 zobrazení
0 bodů
1 reakce 434 zobrazení
0 bodů
1 reakce 2.1k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.5k zobrazení
...