0 bodů
1.1k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

V neděli pojedeme ke známým a já mám udělat maso na gril. Kdy ho mám naložit? Chtěl bych aby bylo proležené, ale zároveň čerstvé. Napadlo mě koupit krkovičky. Kdy je mám koupit a naložit? Předpokládám že dneska je ještě brzo. Dík za radu, moc mi to pomůže.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

0 bodů
ered_mithrin Registrovaný (73 bodů)

Obvykle marinuju maso 24 hodin pred samotnym grilovanim. Uprimne ale necitim az takovy rozdil, jako kdyz provedu marinaci cca 2 hodiny pred grilovanim.



0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Krkovička je skvělý výběr. Když maso koupíte v sobotu ráno, bude to akorát. Ještě dopoledne naložíte a dáte do lednice v uzavřené potravinové krabici, do neděle odpoledne to bude akorát. :) Já dávám olej, namačkaný nebo nastrouhaný česnek, nějaké bylinky. Někdo dává více koření, ale já miluji chuť masa, kterou množství voňavých surovin nezabije. Maso nasolím, napepřím a skládám do krabice, kde prolévám olejem s přísadami. Ten olej velice maso zkřehčí, je mnohem dříve propečené. Někdo dává i trochu piva. Dá se koupit i hotové grilovací koření a na sáčku bývá přesný návod.

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Krkovička je za takovým účelem nejlepší. Nakládám do oleje a koření. Snažím se vždy, pokud je to možné, aby maso bylo naložené nejméně 24 hodin. Nesolím. Solím až těsně před grilováním. Z koření používam pepř a nové koření jako základ, k tomu je možno použít jakékoli koření podle chuti. Při naložení používam téměř pravidelně nakrájenou cibuli a utřený česnek. Zajímáve a chutné je i přidání bylinek.



Související témata

+2 bodů
3 odpovědí 393 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 304 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 14.7k zobrazení
0 bodů
8 odpovědí 507 zobrazení
24.5.2014 v kategorii Vaření, jídlo Evžena
0 bodů
4 odpovědí 698 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 2.0k zobrazení
0 bodů
1 reakce 206 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 383 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 537 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 963 zobrazení
...