0 bodů
232 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Už jste někdo vařil bram. knedlíky z pytlíku? Dá se to jíst?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+1 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Vařil, kdysi dávno na ohni. Nebylo to tak špatné, ovšem domácí je domácí.



0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Nevařil, ale jedl - když je hlad, člověk pozře leccos...
;-)
Ne, vážně - není to tak hrozné - ale domáci jsou domácí a taková nouze ještě nebyla, abych si domů kupoval polotovary.
:o

0 bodů
frantaXX Registrovaný (298 bodů)

Ano a nebylo to k doporuceni, ale prijde na to jaky vyrobce.

0 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

Pouze z prášku jsem vařila již několikrát, když nebyl čas na klasické bramborové knedlíky. Nejsou tak moc špatné, dají se sníst. Když dělám bramborové knedlíky z vařených brambor, tak místo mouky přidávám tu směs na knedlíky. Rychlé jsou i tvarohové knedlíky s tou sypkou směsí na br. knedlíky.

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Z vařených brambor jsou mnohem chutnější. Uvařte 4 5 brambor ve slupce, třeba večer nebo ráno. Před obědem oloupejte, nastrouhejte na sýrovém struhadle. Přidejte vejce, hrubou mouku nebo krupičku a vypracujte těsto. Postavte vodu na oheň, osolte. Z těsta udělejte váleček tak 4 5 cm silný a krájejte ho na kousky tak 3cm a valeček vždycky pootočte. Udělají se vám takové hezké tvary, Poláci tomu říkají kopytka. Naházejte do vroucí vody. Když vyplují, povařte je ještě 5 minut. :o Je to rychlá akce, protože těsto nesmí zahálet, řídne. I s úklidem 15 minut.



Související témata

+2 bodů
3 odpovědí 342 zobrazení
7.4.2014 v kategorii Vaření, jídlo Slečna Lucie
0 bodů
2 odpovědí 340 zobrazení
27.12.2014 v kategorii Vaření, jídlo ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)
...