Nezahušťuji ničím.Dávám poměr masa a cibule jedna ku jedné.Cibuli připravuji déle a pomalu.Při dušení s masem se úplně rozloží a guláš má správnou hustotu.
Přesně tak jak píše ježura. Posledně jsem ho taky takto vařil a nebylo vůbec potřeba zahušťovat.
Zahušťuju pouze cibulí - a tím, že jej nevařím ´řídký´, v guláši se musí maso opírat o maso - proč bych se ´šidil´?
Nejlepší je tvrdá nastrouhaná kůrka z chleba. Když už mám starší chleba, většinou okrájím kůrku a pak nastrouhám v robotu jako si strouhám rohlíky na strouhanku. Ukládám chlebovou strouhanku ve sklenici zavařovačce s uzávěrem a mám ji pak kdykoliv po ruce. Když se guláš zahušťuje chlebem čerstvým, tak se tak dobře nerozvaří. Někdy jsou ty kousky i viditelné. Ale když nemám zrovna po ruce chlebovou strouhanku, tak ugriluji dva-tři plátky chleba v topinkovači. Nasucho, v žádném případě ne na oleji, jako se někdy dělají topinky. A ty pak rozdrtím paličkou na maso.
Guláš zahušťuji, pokud je potřeba moukou, nebo bramborem,ale nejčastěji chlebem
CZPoradna.cz