0 bodů
419 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Co a jak udělat?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

„…rýže bude mít "kašovitou" konzistenci…“
zdá se mi, že otázka zněla jinak



0 bodů

před vařením propláchnout, podívat se na pytlík, jak dlouho vařit - jestli je to rejže nebo parboiled nebo předvařená

někdo ji před vařením osmahne na oleji, někdo ji dává vařit od studený vody, ale mně to jako přínos nikdy nepřišlo, já to prdnu rovnou do vařící

nevařit ji dlouho a při vaření nemíchat
sleduju čas, je třeba taky počítat s tím, že v zaklopeným hrnci měkne dál i po zavření sporáku

některá rejže (kulatá, krátkozrnná - na nákyp a rizoto) slepená bejt má, ale mně se to hnusí

0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Dát ji do správného množství vody, po jejím vsáknutí (vyvaření), ji pak nech ještě chvíli ´odpočinout´...
Kolik vody je správné množství si mysíš vyzkoušet - každá rýže je jiná.
Pokud jde o vaření ´pytlíkové´ rýže, stačí si pohlídat čas.



Související témata

+2 bodů
4 odpovědí 650 zobrazení
+2 bodů
3 odpovědí 455 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 342 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 215 zobrazení
+1 bodů
4 odpovědí 299 zobrazení
0 bodů
5 odpovědí 468 zobrazení
+2 bodů
1 reakce 154 zobrazení
0 bodů
1 reakce 431 zobrazení
0 bodů
1 reakce 529 zobrazení
0 bodů
1 reakce 506 zobrazení
...