0 bodů
252 zobrazení
v kategorii Ostatní

Co to je?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Slovenské národní jídlo . Vyrábí se z brambor a nejčastěji se podává s brynzou. Halušky se jí i v celé řadě dalších států, včetně naší republiky

http://www.apetitonline.cz/recepty/6781-halusky-s-brynzou.html



0 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Noky nepravidelného tvaru, obvykle z bramborového těsta.
Dobrota.

0 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)

Je to vpodstatě nejlevnější jídlo pro lidi, kteří si pěstují brambory sami. V Česku jsou vlasně velice podobné chlupaté, černé knedlíky. Jen těsto je hustější, ze syrových, vymačkaných brambor a nastrouhaných, ve slupce vařených brambor se tvarují kulaté knedlíky. Halušky se jí s brynzou a u nás chlupáče se škvarečky z uzeného špeku.

0 bodů

Upraveno

Halušky s bryndzou, halušky s kapustou (česky se zelím, kyselým) halušky s tvarohom, všechny se slaninou na drobno nakrájenou, k tomu kyselé mléko nebo zákvas.

Výroba je různá, ingredience různé. Vice se dozvíš třeba na https://www.google.sk/search?q=halu%C5%A1ky+v%C3%BDroba&oq=halu%C5%A1ky+v%C3%BDroba&aqs=chrome..69i57&client=tablet-android-google&sourceid=chrome-mobile&espv=1&ie=UTF-8

Halušky se "hází", škrabou, trhají, protlačují přes cedník a pod. do vařící se vody. Formovat je po jedné na oválný tvar je nepredstavitelná dřina.



Související témata

0 bodů
5 odpovědí 521 zobrazení
14.7.2014 v kategorii Ostatní Pruchova Magda
+1 bodů
3 odpovědí 1.2k zobrazení
17.12.2014 v kategorii Diskuze inka Pokročilý (1.2k bodů)
0 bodů
2 odpovědí 385 zobrazení
0 bodů
1 reakce 694 zobrazení
27.6.2016 v kategorii Ostatní Hanzik
0 bodů
2 odpovědí 226 zobrazení
0 bodů
1 reakce 349 zobrazení
12.8.2014 v kategorii Ostatní LiborTuček
0 bodů
2 odpovědí 519 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 3.7k zobrazení
31.5.2014 v kategorii Ostatní Janeček
0 bodů
2 odpovědí 267 zobrazení
0 bodů
1 reakce 242 zobrazení
...