Je mi o několik let více než Vám a pekárnu jsem si sama koupila. Nemohu si ji vynachválit. Zrovna v ní zadělávám na houskové knedlíky. Uděláte v ní všechno. Časem se do toho vpravíte. Já mám Etu Harmony + . Když máte svou vlastní pekárnu, je škoda, abyste kupovala nějaké připravené směsi. Já Vám napíši vyzkoušený recept a už nebudete jiný chleba chtít. Je třeba koupit chlebovou mouku. Dříve jsem byla velice spokojená se značkou Pennam, ale tu nemají v mém obchodě, tak jsem v Tesku objevila mouku "Babiččina volba". Musíte mít dva druhy. Pšeničnou chlebovou a žitnou chlebovou. Je to na pytlíku napsané. Pšeničné mouky 500 g a žitné 200 g smíchat a prosát dohromady, aby se provzdušnila. Do nádoby dáte napřed 550 ml vody, jednu polévkovou lžíci octa, tři pol. lžíce olivového oleje, jednu vrchovatou kávovou lžičku soli. Na to navrch nasypete tu prosátou mouku a doprostřed rozdrobíte půlku kostky droždí, na kterou nasypete malou lžičku cukru písku. Pekárnu nastavíte na "Klasik, velký a kůrka tmavá" a zapnete. Začne se odpočítávat čas. Když pekárna zapípá, tak nasypete jednu polév.lžíci slunečnicových semínek,jednu sezamových, jednu lněných semínek, jednu plnou lžičku kmínu, dvě lžíce ovesných vloček a dvě až tři lžíce otrub. pak necháte pekárnu dělat její práci. Víko můžete otevírat až do fáze, kdy se mohou vyndávat hnětače. To je popsáno v každém návodě té pekárny, kterou máte. Chleba je výtečný, zdravý, nikdy takový nekoupíte. Já ho mám na deset a více dní, ale jsem sama. Klidně si polovinu zmrazím a je po rozmrazení jako čerstvý. Přeji dobrou chuť. A semínka můžete měnit podle vlastního gusta a chuti. Pokud máte ráda vaření a pečení, tak za chvíli budete experimentovat podle svého.