0 bodů
389 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Proč se nechává těsto kynout? Nestačí tam dát droždí a upéct to?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

5 reakce

+2 bodů

páč ty kvasnice jsou živej tvor a vysoká teplota při pečení by je zabila dřív, než by stihly vykonat své dílo



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Ne - protože pokud těsto nenakyne, droždí jen těsto ´ochutí´ a upečeš tuhou a tvrdou ´placku´.
Teprve oxid uhličitý vyprodukovaný kvasinkami droždí těsto ´nadýchá´.
:o

+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Ono to tak docela pravda není, mám i předpis na rohlíky bez kynutí. Těsto se ihned zpracuje na rohlíky a ty se teprve nechají chvíli kynout přímo na plechu:
1/2 kg hladké mouky + sůl + 30 g droždí + 1/4 l mléka + trošku cukru + 80 g másla, zadělat, vytvořit 2 - 3 placky, rozkrájet na trojúhelníky a zamotat do tvaru rohlíků. Po chvilce kynutí potřít rozšlehaným vejce a posypat kmínem + solí. Peče se pomalu a při pečení rohlíky teprve nakynou. Podobný předpis mám i na koláčky...(happy)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

jake kolacky?....(sun)

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

450 g ph mouky +sůl ( citr. kůra, vanil.cukr ) + 180 g změklého másla + 3 žloutky + 35 g droždí + 50 g cukru + cca 1/4 l mléka, nebo smetany. Zpracovat stejně jako u rohlíků, udělat malé kulaté koláčky, nechat chvilku nakynout, naplnit tvarohem, marmeládou...navrch posypat drobenou. (sun)

ellcupakabra Registrovaný (970 bodů)

Dekuji Suwo ...vyzkousim o vikendu...

☢ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☣ ☠ ☢
0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Když se ptáš na takové věci, bude nejlepší udělat si malou zkoušku a bude ti zcela jasno jak to bez vykynutí dopadne a jak to chutná.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 1.1k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
6 odpovědí 3.3k zobrazení
+2 bodů
1 reakce 354 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 125 zobrazení
4.3.2016 v kategorii Ostatní Hanka
0 bodů
1 reakce 506 zobrazení
...