0 bodů
219 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Nebo se vaří zvlášť a pak si dá každý podle potřeby?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+1 bodů
inka Pokročilý (1.2k bodů)
 
Nejlepší reakce

Ne, nudle se vaří zvlášť. A to ze dvou důvodů: A/ Polévka se po přidání nudlí zakalí B/ Když se všechno nesní, nudle do druhého dne polévku v hrnci "vypijí" a rezblemcají se, rozmočí. :) Nudle je potřeba uvařit zvlášť, ve slané vodě a na sítu propláchnout tekoucí studenou vodou, neslepují se pak. Lze přidat, po vysypání ze síta do misky, lžičku oleje. Slepují se ještě méně, ale olej trošku ovlivní chuť polévky.



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Podle tvých servírovacích možností/schopností...
:D
Každopádně - pokud chceš vařit (nebo servírovat) nudle v polévce, musíš zvolit jen takové množství polévky, které ´spotřebuješ´ jednorázově.
Nudle totiž čistý vývar zakalí ´odrobinkami´, navíc zvyšují možnost zkvašení polévky při jejím dalším skladování (podobně jako čerstvá zelenina).


Pokud servíruju bujón, pak jen čistý, se žloudkem na talíři (nudle, pro ´barbary´, zvlášť - ale uvařené ve vývaru, ne v čisté vodě).
Pokud servíruju polévku s masem (zeleninou) a nudlemi, pak i s nudlemi, ale dál případný zbytek neschraňuju. Aby si každý do polévky nudle ´přidával´ považuju za nadměrné obtěžování hosta.

0 bodů

To jsem potřeboval vědět. Děkuji paní Inko

inka Pokročilý (1.2k bodů)

Ráda jsem poradila :o



Související témata

+2 bodů
4 odpovědí 430 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 618 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 1.5k zobrazení
9.12.2014 v kategorii Vaření, jídlo Lacík Registrovaný (264 bodů)
0 bodů
2 odpovědí 1.3k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 422 zobrazení
0 bodů
1 reakce 238 zobrazení
0 bodů
1 reakce 472 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 331 zobrazení
0 bodů
1 reakce 237 zobrazení
30.6.2014 v kategorii Vaření, jídlo Zbyšek
0 bodů
1 reakce 224 zobrazení
...