Jak velká vrstva soli by měla být pod kuřetem?
Jak kdo, ale u nás se dává kilogramový pytlík soli, prostě sůl rovnoměrně rozprostřít.
Než na pytlíku soli, pak je mnohem lepší posadit kuře do na plátky nařezaných a posolených brambor. Kuře pustí šťávu a bramborky pak jsou skvělé. Kuře se nechává v troubě cca hodinku. Tuto dobu potřebují i brambory. Všecko v jednom voňavém pekáčku.
Inko, už se mi sbíhají sliny, asi to kuře na bramborách zkusím. Musím to mít v troubě zaklopené, myslím třeba ve varném, skleněném pekáčku s vrškem, s pokličkou? :)
Nene, nepřikrývat, jen mašlovačkou cca po půl hodině hrábnout pod brambory do výpeku a potřít kuře.
Mám plynovou troubu, nevadí to?.....(wfh)
Neva, pekla jsem ho takhle i v plynové. A až se vám jen brambory omrzí, nakrájejte k nim mrkev, cibuli na čtvrtky, žampiony nebo houby, řapíkatý celer.
Vždy jsme dávalo 750 - 1000g soli . Nemusíš sůl vůbec použít, jen nasolit kuře a napíchnout ho na otevřenou plechovku piva. Na plechovce se pěkně upeče a odpařující se pivo dodá kuřeti chuť.
CZPoradna.cz