0 bodů
577 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Mám nakrájet jablka? Jak silná? Jak to sušit?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

"Jak to sušit" - pokud nemáš sušičku, jsou nejlepší síta umístěná ve stinném, ne příliš teplém ale hodně větraném prostoru. Ale sušívaly se i třeba nad kamny.
Jablka nakrájíš, zbavíš jadřinců (nebo v opačném pořadí),plátky dělám tak 1 - 1,5 cm silné - tenší křížaly jsou po usušení takové ´nanicovaté´.



+1 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Dělala jsem křížaly i se zlomenou pravou rukou : na plastovou krabici jsem položila struhadlo na plátkování, u kterého jsem rozšířila otvor a celé jsem to svěrkou přitáhla k pracovní desce. Kulatou škrabkou jsem vyřízla střed a pak už jsem jen přejížděla přes struhadlo. Sušila jsem na drátěných rámech, na kterých suším houby. Ve dne na slunci, když bylo horší počasí, tak nad kamny. Nebyly špatné :o



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 451 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 1.1k zobrazení
0 bodů
1 reakce 322 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 290 zobrazení
17.12.2014 v kategorii Vaření, jídlo Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
0 bodů
2 odpovědí 431 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 4.9k zobrazení
0 bodů
1 reakce 318 zobrazení
...