0 bodů
256 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo boruvka Registrovaný (403 bodů)

Děláte si někdo doma jogurt bez jogurtovače? Kdysi dávno jsem ho dělala, ale zapoměla jsem postup přípravy. Chtěla jsem si jogurtovač koupit, ale odradila mne cena. Nebudu ho zase tak často dělat, aby se mi oplatilo si ho koupit.

Uvítala bych recept z vlastní zkušenosti i s postupem. Děkuji.

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

3 reakce

+3 bodů

označeno jako nejlepší reakce boruvka
 
Nejlepší reakce

Už je to taky dávno, takže bez záruky. 1 litr mléka se svařil s jedním Salkem (slazené kondenzované mléko), po vychladnutí se vmíchal jeden bílý jogurt s živou kulturou a do rána se to nechalo v teple a bylo hotovo. Pak jsem vzal hluboký talíř, smíchal půl na půl s rozmačkanými jahodami, a to vím určitě, a bylo mi špatně, protože jsem se přejed. Takže další až druhý den.



+1 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Také vyrábím "levně" jogurt pro pesany (a někdy ujídám). Kvalitní živý bílý přírodní (neslazený) jogurt dám do plastové nádoby s víkem, zaliji mlékem a nechám do rána (podle potřeby i déle)
v teple s víkem trochu pootevřeným. Osvědčil se mi jogurt Hollandia bílý selský, případně BIO.

0 bodů
boruvka Registrovaný (403 bodů)

To je ono. Já jej ale dávala do skleniček. Děkuji za připomenutí.



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 279 zobrazení
0 bodů
4 odpovědí 583 zobrazení
0 bodů
7 odpovědí 3.1k zobrazení
0 bodů
1 reakce 313 zobrazení
+3 bodů
2 odpovědí 580 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 187 zobrazení
+3 bodů
1 reakce 505 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 558 zobrazení
21.7.2014 v kategorii Vaření, jídlo Bohemica Registrovaný (256 bodů)
0 bodů
2 odpovědí 2.2k zobrazení
...