0 bodů
1.1k zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Návod?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

4 reakce

+2 bodů


+2 bodů
Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Na kostičky nakrájené řemenové vepřové sádlo mírně podlít, podusit a pak nechat vyškvařit. Já používám papiňák, na to dušení ho uzavřu a po otevření okraje zabrání prskání sádla. Kdy jsou škvarky akorát poznám tak, že jich pár přitisknu lžící ke stěně hrnce a musí z nich ještě mírně prýštit sádlo. Pak přidám 2-3 lžíce mléka a odstavím. Tohle je postup škvaření sádla pro domácnost, škvarky se mohou vycedit přes sítko, ale taky nemusí. Při zabíjačce je toho sádla spousta, škvarky se přecedí a ještě vylisují. To neumím, prase doma nezabíjíme (giggle)

Ten odkaz, který jsem vložil, je o škvaření sádla všeobecný. Já syrové sádlo pomelu nahrubo, do hrnce dám trochu vody, aby se zpočátku sádlo nepřipalovalo a škvařím za občasného míchání do doby, než přestane pěnit a to vím na 100 % že je správně vyškvařené. Potom sádlo, po mírném vystydnutí naleju do nádoby k tomu určené přes sítko a nechám ztuhnout. Správně vyškvařené sádlo se potom pozná i tak, že se vytvoří na okrajích takový proužek a ve středu nádoby, malý důlek.

P.S. Byly doby, kdy jsem každoročně míval až 50 kilo sádla, ale teď jen škvařím, pokud mám chuť a čas.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Tím pomletím nahrubo jsem dělávala pomazánku, ale mlela jsem buď hodně prorostlý bůček, nebo bůček + sádlo 50/50. Moje první tchýně chovala prasata a tam se sádlo mazalo i na chleba s marmeládou (puke)

0 bodů

Škvaří se syrové sádlo na pekáči.

0 bodů
Bred Domácí (4.3k bodů)

Velmi dobře se škvaří sádlo v domácí pekárně. Je to samozřejmě pouze pro menší množství cca 23 kg, ale funguje to skvěle bez hlídání.

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

23 kilo? To bych škvařila týden a konzumovala několik let :@

Bred Domácí (4.3k bodů)

Omlouvám se 2 - 3 kg

Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)

Tak to jo, ale i tak je to dost. Mám pekárnu na 1 kg, možná časem vyzkouším(happy)



Související témata

0 bodů
2 odpovědí 1.2k zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 579 zobrazení
0 bodů
1 reakce 322 zobrazení
+1 bodů
1 reakce 290 zobrazení
17.12.2014 v kategorii Vaření, jídlo Sůwa Pokročilý (1.1k bodů)
0 bodů
2 odpovědí 432 zobrazení
0 bodů
2 odpovědí 4.9k zobrazení
0 bodů
1 reakce 318 zobrazení
0 bodů
3 odpovědí 785 zobrazení
...