0 bodů
478 zobrazení
v kategorii Vaření, jídlo

Kromě řízků děláte z bedel co?

Prosím, přihlaště se nebo registrujte se pro vložení reakce k tématu.

2 reakce

+2 bodů
Bohemica Registrovaný (256 bodů)

Klobouky bedel používám kuchyňsky upravené jako přírodní řízky nebo na houbový guláš, ražniči ap.
Nohy nakrájím a usuším, potom je nadrtím na tzv. "houbové koření", které uskladňuji
v suchu a v dobře zavřené lahvi aby nezplesnivěly (asi jako sušené houby) a používám je do polévek a omáček.



+1 bodů
mowla Domácí (2.9k bodů)

Klobouky bedel neobaluju, ale smažím je ´na přírodno´ (podobně i klobouky růžovek nebo holubinek, ryzců i hřibů), na sádle a vždy výtrusnicemi nahoru (nenasáknou tolik tuku). Zatím se mi nepovedlo najít najednou tolik bedel (apod.), abych musel hledat jiné využití.
:o
Nožičky pak jdou do smaženice.

Bred Domácí (4.3k bodů)

Z bedel využívám jen klobouky. Většinou neobaluji, dělám jen na sádle, trošku kmínu a osolit. Čerstvé hlavy lze využít i do polévek.



Související témata

+1 bodů
1 reakce 161 zobrazení
...